Νέα

Εις μνήμην της Λένας Ντζούρβα

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για τον θάνατο της Λένας Ντζούρβα η Πρόεδρος Μαρία Παπαγεωργίου,τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δη.Πε.Θε.Αγρινίου εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Νηπιαγωγός στο επάγγελμα, το οποίο αγαπούσε  πολύ, σκόρπιζε καθημερινά το πλατύ της χαμόγελο στους μικρούς της φίλους,αλλά εξίσου και στους θεατές μιας και η μεγάλη της αγάπη ήταν για το θέατρο.

Ξεκίνησε το έτος 2008 τη συνεργασία της με το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου και μέχρι και το 2022 δε σταμάτησε να ασχολείται με το θέατρο και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το πηγαίο ταλέντο της συντοπίτισσάς μας,  αποδείκνυε ότι η ανεπιτήδευτη έκφρασή του ήταν αρκετή για να στηρίξει τον κάθε ρόλο που έπαιξε ως ηθοποιός σ’ έναν πολιτιστικό οργανισμό, όπως είναι το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και  θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα για τις ερμηνείες της.

Οι παραστάσεις της πορείας της υπήρξαν οι:

«ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ»του Κάρλο Γκολντόνι (2008)

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια :  Βασίλης Νικολαΐδης

-«ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ»του Ερρίκου Ίψεν (2008)

Σκηνοθεσία -μουσική επιμέλεια:Βασίλης Νικολαΐδης

– «ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ» των Αλ. Σακελλάριου/Χρ. Γιαννακόπουλου

(2012)

Σκηνοθεσία -μουσική επιμέλεια:Βασίλης Νικολαΐδης

«ΛΑ ΠΟΥΠΕ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (2012)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

«ΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ»των Αλ. Σακελλάριου/Χρ. Γιαννακόπουλου (2013)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

«ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ» του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ (2016)

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος

«ΜΑΝΩΛΗ…!»του Γιώργου Νεοφύτου (2017)

Σκηνοθεσία:Γιώργος Μικέλλης

AΪ  SAPERA RE!» του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (2022)

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος

 

*Το Δη.Πε.Θε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ αφιερώνει την παράσταση «ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ» του ΖΑΝ-ΠΩΛ ΣΑΡΤΡ που έχει πρεμιέρα την Τρίτη 5 Μαρτίου στη μνήμη της ΛΕΝΑΣ ΝΤΖΟΥΡΒΑ που με την παράσταση «ΜΑΝΩΛΗ…!» η ίδια εγκαινίασε αυτή την αίθουσα το 2017.

**Εις μνήμην της ΛΕΝΑΣ ΝΤΖΟΥΡΒΑ  το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση «ΛΑ ΠΟΥΠΕ» στην οποία η ίδια πρωταγωνιστεί με την εξαίρετη ερμηνεία της, στο επίσημο κανάλι μας στο youtube :

 

https://www.youtube.com/watch?v=LumvTxlPknQ

Αφήστε μια απάντηση