Νέα

«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ» του DAVID IVES

«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ»

του DAVID IVES

ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ  26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες σε Αμερική και Ευρώπη, ξεκινά χειμερινή περιοδεία στην Ελλάδα. Το διάσημο έργο του David Ives «Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ», που σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζυ και πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Αγγέλου και η Βαρβάρα Λάρμου, θα φιλοξενήσει το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου την Παρασκευή 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024  στις 21.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Συντελεστές:

μετάφραση: ΔΑΦΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

σκηνοθεσία: ΡΕΙΝΑ Σ.ΕΣΚΕΝΑΖΥ

σκηνικά – κοστούμια: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ

πρωτότυπη μουσική: ΕΛΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

φωτογραφία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΠΟΥΡΗΣ

τρέϊλερ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

γραφιστική επιμέλεια: ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

βοηθός σκηνοθέτη: ΛΟΥΚΙΑ ΑΝΑΓΝΟΥ

 

 

Παίζουν:

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΑΡΜΟΥ

 

Το έργο του David Ives είναι ιδιαίτερο και πολύ τολμηρό. Ξεκινάει ως αισθηματική κομεντί και ολοκληρώνεται ως ένα έργο γεμάτο σκληρότητα – τη σκληρότητα που διακατέχει πολλές φορές τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ισορροπίες των ρόλων στους ερωτικούς δεσμούς, η εμμονή που μπορεί να αποκτήσει κανείς με το αντικείμενο του πόθου του, το παιχνίδι της γοητείας, το παιχνίδι της εξουσίας στις σχέσεις και στον εργασιακό χώρο, όλα αυτά μαζί με τις διαρκείς ανατροπές στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις οδηγούν την ιστορία στο μη αναμενόμενο  φινάλε της.  Στην «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ» μια συμβουλή αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη: ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ…

Η υπόθεση:

Μόνος σε ένα θέατρο στο Παρίσι, μετά από μια εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο σκηνοθέτης, Τόμας,  διαμαρτύρεται στο τηλέφωνο για τις ατάλαντες ηθοποιούς που είδε. Καμία δεν αξίζει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό του. Είναι έτοιμος να φύγει, όταν ξαφνικά,  εισβάλλει η Βάντα.

Αρχικά, φαίνεται να είναι ο,τι απεχθάνεται ο Τόμας, όμως τελικά την αφήνει να κάνει το δοκιμαστικό. Αρχικά, μένει έκπληκτος και στη συνέχεια, λίγο λίγο, μαγεύεται από τη μεταμόρφωσή της. Η Βάντα, όχι απλά ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο, αλλά δείχνει να έχει μελετήσει το έργο μέχρι τελείας και να γνωρίζει όλους τους διαλόγους. Όσο όμως προχωράει η οντισιόν, ο Τόμας γοητεύεται και μετά περνάει από την έλξη στην εμμονή…

«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ» γράφτηκε ως μυθιστόρημα  το 1870 από τον Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, συνδέοντας για πάντα τον συγγραφέα με τα εγχειρίδια ψυχολογίας και τον ορισμό της ψυχοπαθολογίας της ηδονής μέσω του πόνου. Το έργο αποτέλεσε την έμπνευση για το θεατρικό του David Ives και έγινε ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι με τον Ματιέ Αμαλρίκ και την Εμανουέλ Σενιέ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ως θεατρικό, ανέβηκε αρχικά σε off Broadway σκηνές αλλά, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, συνέχισε σε μεγάλες σκηνές σε πολλές χώρες του κόσμου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Προπώληση εισιτηρίων :more.com

*Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 22/01/2024 μέσω της more.com ΘΑ ΕΙΝΑΙ 10!!!

Από τις 23 Ιανουαρίου και μετά θα ισχύουν μέσω της more.com και στο Ταμείο του Θεάτρου οι κάτω τιμές:

Γενική είσοδος : 15 €

Μειωμένο εισιτήριο: 12 € (για φοιτητές, για άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ και ανέργους με κάρτα ανεργίας)

Την ημέρα της παράστασης το ταμείο στην είσοδο του θεάτρου θα είναι ανοιχτό από τις 6.00 μ.μ έως 9.00 μ.μ.

Διάρκεια: 80’

Αφήστε μια απάντηση