Νέα

«ΚΑΠΡΑΛΟΣ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ», στο αίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης Παπαστράτου. Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου επέλεξε να παρουσιάσει την θεατρική διασκευή από το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού μας, Χρήστου Καπράλου.  Η παράσταση γοήτευσε τους Αγρινιώτες που, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, επέλεξαν να την παρακολουθήσουν. Μία παράσταση, που προκάλεσε  έντονα συναισθήματα για τη ζωή του μεγάλου γλύπτη.Οι ηθοποιοί μάγεψαν τους θεατές με τις  εξαιρετικές ερμηνείες τους,και δικαίως απέσπασαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Είναι μια αναδρομή στα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ’ όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη, με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά και μη πρόσωπα της εποχής. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα γεγονότα που τον επηρέασαν την περίοδο που ζούσε στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο, τα ερεθίσματα που είχε από τους πρώτους δασκάλους του, την επιρροή από τον μέντορά του και ερευνά τους παράγοντες και τις ζυμώσεις που συνθέτουν και διαμορφώνουν μια καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για τις παραστάσεις στο Αγρίνιο παρά μόνο στα Αμπάρια του Παναιτωλίου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση  του κοινού είναι απαραίτητο να προηγηθεί η τηλεφωνική κράτηση τις εργάσιμες μέρες στο τηλέφωνο 26410-21158 από τις 9 π.μ. – 14.30 μ.μ.

Θα τηρηθεί η  σειρά προτεραιότητας.

διασκευή για το θέατρο: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ / ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ
σκηνοθεσία:  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
σκηνικό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΛΙΜΑΣ
κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ
φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ
βοηθός σκηνοθέτη:ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ
φωτογραφίες: ΛΕΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ

στον ρόλο του Χρήστου Καπράλου ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ στο ρόλο της Mάνας – Μνήμης η ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

Λίγα λόγια για τον γλύπτη:

Ο Χρήστος Καπράλος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Παναιτώλιο Αγρινίου και πέθανε στην Αθήνα το 1993. Είναι της γενιάς του Γιάννη Τσαρούχη, του Γιάννη Μόραλη, του Νίκου Νικολάου, του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ συνδέθηκε στενά με τον Σικελιανό και τον Μπουζιάνη. Η μνημειώδης Ζωφόρος του, μήκους σαράντα μέτρων, που ονομάστηκε “Μνημείο της Μάχης της Πίνδου” και φιλοτεχνήθηκε στην Αίγινα από το 1952 έως το 1956, αγοράστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ :

24  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΜΑΛΙΑΔΑ [ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑ],ώρα 9.15 μ.μ.
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ 
[ΑΜΠΑΡΙΑ], ώρα 9.00 μ.μ. 
5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ 
[ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ],ώρα 9.15 μ.μ
7,8,9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΘΗΝΑ 
[ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ],ώρα 9.00 μ.μ.
13,14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΤΡΑ [ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+],ώρα 9.15 μ.μ.

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΙΓΙΝΑ  [ΛΑΟΓΡΑΦΕΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ],ώρα 8.00 μ.μ.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.