Νέα

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: τα πρΩτα ΒήΜατα

«ΚΑΠΡΑΛΟΣ: τα πρΩτα ΒήΜατα »

Έναρξη της Καλοκαιρινής Σκηνής στις 21 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ.

ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανοίγει την αυλαία της Καλοκαιρινής του Σκηνής την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9.μ.μ. στο αίθριο Βιβλιοθήκης Παπαστράτου.

Για την καλοκαιρινή παραγωγή της θεατρικής περιόδου 2019, επέλεξε να παρουσιάσει μια θεατρική διασκευή από το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού μας, Χρήστου Καπράλου με τίτλο: «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ». Είναι μια αναδρομή στα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ’ όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη, με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά και μη πρόσωπα της εποχής. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα γεγονότα που τον επηρέασαν την περίοδο που ζούσε στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο, τα ερεθίσματα που είχε από τους πρώτους δασκάλους του, την επιρροή από τον μέντορά του και ερευνά τους παράγοντες και τις ζυμώσεις που συνθέτουν και διαμορφώνουν μια καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα.

διασκευή για το θέατρο: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ / ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ σκηνικό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΛΙΜΑΣ κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ βοηθός σκηνοθέτη:ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ φωτογραφίες: ΛΕΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ στον ρόλο του Χρήστου Καπράλου ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ στο ρόλο της Mάνας – Μνήμης η ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

Λίγα λόγια για τον γλύπτη:

Ο Χρήστος Καπράλος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Παναιτώλιο Αγρινίου και πέθανε στην Αθήνα το 1993. Είναι της γενιάς του Γιάννη Τσαρούχη, του Γιάννη Μόραλη, του Νίκου Νικολάου, του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ συνδέθηκε στενά με τον Σικελιανό και τον Μπουζιάνη. Η μνημειώδης Ζωφόρος του, μήκους σαράντα μέτρων που ονομάστηκε “Μνημείο της Μάχης της Πίνδου” και φιλοτεχνήθηκε στην Αίγινα από το 1952 έως το 1956, αγοράστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

21,22,23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΓΡΙΝΙΟ [ΑΙΘΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ],ώρα 9.00 μ.μ. 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΜΑΛΙΑΔΑ [ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑ],ώρα 9.15 μ.μ. 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ [ΑΜΠΑΡΙΑ], ώρα 9.00 μ.μ. 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ [ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ],ώρα 9.15 μ.μ 7,8,9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΘΗΝΑ [ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ],ώρα 9.00 μ.μ. 13,14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΤΡΑ [ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+],ώρα 9.15 μ.μ. 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΙΓΙΝΑ [ΛΑΟΓΡΑΦΕΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ],ώρα 8.00 μ.μ.

Σημείωμα:

Για τις παραστάσεις στο ΑΓΡΙΝΙΟ (70 θεατές) και στα ΑΜΠΑΡΙΑ του Παναιτωλίου (200 θεατές), λόγω περιορισμένης χωρητικότητας ανά παράσταση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού είναι απαραίτητο να προηγηθεί η τηλεφωνική κράτηση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τις εργάσιμες μέρες στο τηλέφωνο 26410-21158 από τις 9 π.μ. – 13 μ.μ. ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.