Νέα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» φιλοξενεί και παρουσιάζει την παράσταση «Το Σακάκι που Βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» φιλοξενεί και παρουσιάζει την παράσταση «Το Σακάκι που Βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ,  το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. σε σκηνοθεσία της Ζέτας Λάττα στην Αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου. Η παράσταση ανεβαίνει από τη Ομάδα θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ.

«Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύεις σαν το σκυλί, οι διατριβές, οι σωροί από βιβλία, ηευαισθησία, οι αρχές, όλη σου η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, μπορεί ν’ ακυρωθεί με μιαμολυβιά. Επειδή κάπου γράφτηκαν μερικές λέξεις! Και αποδεικνύεται πως αυτές οι λέξειςμπορούν να αναιρέσουν ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου. Και τι γίνεται με την αλήθεια;Στέκουμε απροστάτευτοι δίχως να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε. Όχι, αρνούμαι να τοπιστέψω. Διαφορετικά, αύριο, καθώς θα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, ίσως ακούσουμεξαφνικά τους εαυτούς μας να βελάζουν».

Πόσα άραγε άλλαξαν όλα αυτά προς το καλύτερο; Ποιο το τελικό όφελος του Πολίτη απότις αναρίθμητες αναδιαρθρώσεις, αναδιοργανώσεις, εκσυγχρονισμούς και συγχωνεύσειςμέσα στους Κρατικούς Οργανισμούς;Ποια είναι η αξία και ποιο το όφελος του Πολίτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με τοαδηφάγο τέρας του Κρατικού Μηχανισμού που τον συνθλίβει και τον εξαφανίζει;

Πώς μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να επιβιώσει σε μια κοινωνία όπου κυριαρχούν ηκοινωνική ανισότητα, η απάτη και το ψέμα; «Το Σακάκι που Βελάζει» παραμένει ανησυχητικά επίκαιρο, 42 χρόνια μετά την συγγραφή του και ταιριάζει απόλυτα στην σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Ζέτα Λάττα – Σκηνοθέτης

Σκηνοθετική επιμέλεια – διασκευή κειμένου: ΖΕΤΑ ΛΑΤΤΑ

Σκηνικά: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργάτης ομάδας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ

Παίζουν: ΦΕΛΙΣΙΑ ΚΑΚΟΥ, ΟΛΓΑ ΤΣΙΤΣΗ, ΕΦΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, ΓΩΓΩ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ,

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΛΙΓΚΑΣ,

ΑΝΤΑ ΝΤΑΛΛΑ, ΙΟΥΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

Τιμή εισιτηρίου:  5 €