Σκηνές

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου διαθέτει τις εξής σκηνές:

1. Κεντρική Σκηνή
Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου είναι χωρητικότητας 344 θέσεων με σημαντική υλικοτεχνική υποδομή σύγχρονων μέσων. Στεγάζεται στην οδό Βότση 1 στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Αγρινίου  Διαστάσεις : 10 μέτρα πλάτος σκηνής, 5,5 μέτρα βάθος και 4 μέτρα ύψος. Σύνολο Σκηνής 80 m2.
Στη μακρά Καλλιτεχνική πορεία της η Κεντρική Σκηνή ξεχώρισε για παραστάσεις υψηλής αισθητικής και φιλοξένησε αξιόλογους καλλιτέχνες.

2. Παιδική Σκηνή
Διαθέτει μια από τις καλύτερες σκηνές που αφορούν τα παιδιά και τους νέους.
Έργα υψηλής αισθητικής με παιδαγωγική αξία ,αξιόλογων συγγραφέων ανέβηκαν στη Παιδική Σκηνή που η επισκεψιμότητά της χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας και του Νομού, αλλά και των όμορων Νομών (π.χ. Πρέβεζας και Λευκάδας).Αξίζει να σημειωθεί ότι 10.000-12.000 μαθητές παρακολουθούν κάθε χρόνο την Παιδική μας Σκηνή.
Αριθμός θέσεων:344
Σκηνή 80 m2

3. Εφηβική Σκηνή
Από τις 2018 ιδρύθηκε η Εφηβική Σκηνή με βασικό χαρακτηριστικό τη μεταφορά της παράστασης στο περιβάλλον του σχολείου όπου οι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία, μετά το τέλος της, να συζητήσουν με μαθητές και καθηγητές.

4. Πειραματική Σκηνή – Στο τσιμεντένιο κτήριο των Αδερφών ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ
Από το 2017 το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου πρωτοτύπησε, ως προς την επιλογή και την ανάδειξη εναλλακτικών χώρων που συνδέονται με τη μνήμη και την ιστορία της πόλης και επέλεξε το κτίριο της δωρεάς των ΑΦΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, όπου στον 4 ο όροφο εγκατέστησε το βεστιάριό του και παρουσιάζει τις Πειραματικές παραστάσεις νέων δημιουργών.
αριθμός θέσεων: 60

5. Νέα Σκηνή
Το 2017 διαμορφώθηκε και εγκαινιάστηκε η Νέα Σκηνή σε έναν μικρό χώρο του θεάτρου μας, όπου φιλοξενεί παραστάσεις μικρής χωρητικότητας αλλά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.
αριθμός θέσεων: 40

Β. Θερινή Σκηνή
Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου μέχρι το καλοκαίρι του 2013 παρουσίαζε όλες του τις παραστάσεις της Θερινής Κεντρικής Σκηνής στο Κηποθέατρο του Πάρκου Αγρινίου.
Όμως λόγω αναπλάσεως του Πάρκου τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του Κηποθεάτρου είναι σε αναστολή με νόμο του κράτους και γι’ αυτό το λόγο το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου δεν διαθέτει μια σταθερή Θερινή Σκηνή.
Κατά συνέπεια, το Δη.Πε.Θε. εγκαινίασε εναλλακτικούς χώρους για να ανεβάσει τις παραστάσεις των θερινών του παραγωγών.

  • Το καλοκαίρι του 2016 για την παράσταση « Εκάβη, μια πρόσφυγας» το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου έπαιξε στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου που άνοιξε μετά από 2.100 χρόνια με τη δική μας παράσταση.
  • Το καλοκαίρι του 2017 για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, το Δη.Πε.Θε. διαμόρφωσε ένα ανοιχτό θέατρο στον προαύλιο χώρο του 5ο Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με χωρητικότητα 180 θεατές ανά παράσταση.
  • Το καλοκαίρι του 2018 η παράσταση «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα παρουσιάστηκε στην ταράτσα του ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ κτιρίου της δωρεάς ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, με χωρητικότητα 100 θεατές ανά παράσταση. Επίσης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, παρουσίασε την παραπάνω παράσταση και στα πέντε αρχαία θέατρα του νομού Αιτ/νίας (Καλυδώνα, Πλευρώνα, Οινιάδες, Μακύνεια και Στράτο) στο πλαίσιο προβολής και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Η ίδια παράσταση συμμετείχε και στο 28 ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.
  • Το καλοκαίρι του 2019 η παράσταση «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» παρουσιάστηκε στο αίθριο της Βιβλιοθήκης Παπαστράτου, με χωρητικότητα 100 θεατές ανά παράσταση για 4 παραστάσεις και στην περιοχή Αμπάρια Παναιτωλίου (γενέτειρα του καλλιτέχνη).